Kada želite nešto više od same pizze, napravite pileću pizza roladu. Jer je jako ukusna, malo drugačija, a miriše po pizzi.

  • Trijeme pripreme 90 min

Od navedenih sastojaka za tijesto umijesite rjeđe vučeno tijesto. Mijesite sve dok se tijesto ne odvoji od posude i prestane lijepiti za ruke.

Oblikujte kruščić, premažite ga uljem i ostavite odmarati u pokrivenoj posudi 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Pileća prsa narežite na tanke rezance. Luk ogulite i nasjeckajte. Papriku narežite na tanke listiće, a luk i pelate sitno nasjeckajte.

Tijesto razvucite na pobrašnjenom stolnjaku u oblik pravokutnika. Deblje rubove odstranite. Tijesto do ¾ tanko premažite pelatima ili kečapom, dodajte rezance pilećih prsiju, narezanu papriku i luk, posipajte nasjeckanim češnjakom, šampinjonima i naribanim sirom. Začinite origanom, solju, paprom i pokapajte preostalim pelatima. Pomoću stolnjaka oblikujte roladu, stavite u nauljeni pekač i premažite razmućenim jajetom. Pecite na 185°C 25 minuta do zlatno-žute boje. Pečenu roladu narežite na šire šnite i poslužite.

 

Sastojci za tijesto

40 dag bijelog brašna za vučena tijesta
3 žlice ulja
1 žlica octa
mlaka voda po potrebi
sol

 

Nadjev

1 pileća prsa u ovitku
2 svježe zelene paprike
1 veći luk
2 režnja češnjaka
12 dag šampinjona iz konzerve
15 dag naribanog sira (edamera, mozzarelle …)
1 konzerva pelata (približno 27 dag) ili 20 dag kečapa
1 žličica origana
sol
mljeveni papar

1 jaje za premazivanje

Pileća rolada – RECEPT
Tagged on: