Description
PATKA SVJEŽA, TEŽ CCA 2.5 KG
* točna naplati biti će izvršena nakon vaganja.
RECEPT:
Promess Domaća patka sa zagorskim mlincima
Sastojci
za 8 osoba
1 patka Promess
2 žlice Vegete
1 veća jabuka
50 ml ulja
ZA PRILOG
350 g mlinaca
1 žličica soli
ZA PREMAZIVANJE
1 žlica meda od bagrema
1 žlica ulja
1 žlica octa
Priprema
1.
Utrobu i vanjski dio očišćene patke natrljajte Vegetom.
2.
Patku stavite na pleh, a u utrobu joj stavite jabuku. Prelijte je zagrijanim uljem, podlijte s oko 50 ml vode i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 2, 5-3 sata. Tijekom pečenja, patku podlijevajte masnoćom od pečenja i s malo vode.
3.
Med pomiješajte s uljem i octom, pa pred kraj pečenja (oko 30 minuta) ovom mješavinom premažite patku.
4.
Pečenu patku izvadite, a iz pleha odlijte suvišnu masnoću.
5.
Mlince skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i pomiješajte s preostalom masnoćom u kojoj se pekla patka.
Posluživanje
Patku narežite i poslužite s pripremljenim mlincima i salatom po želji.
Savjet
Kako vam koža patke ne bi izgorjela, nakon 1,5 sat pečenja prekrijte je aluminijskom folijom.