Promess Domaća patka sa zagorskim mlincima

Sastojci
za 8 osoba
1 patka Promess
2 žlice Vegete
1 veća jabuka
50 ml ulja

ZA PRILOG
350 g mlinaca
1 žličica soli

ZA PREMAZIVANJE
1 žlica meda od bagrema
1 žlica ulja
1 žlica octa

Priprema
1.
Utrobu i vanjski dio očišćene patke natrljajte Vegetom.
2.
Patku stavite na pleh, a u utrobu joj stavite jabuku. Prelijte je zagrijanim uljem, podlijte s oko 50 ml vode i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 2, 5-3 sata. Tijekom pečenja, patku podlijevajte masnoćom od pečenja i s malo vode.
3.
Med pomiješajte s uljem i octom, pa pred kraj pečenja (oko 30 minuta) ovom mješavinom premažite patku.
4.
Pečenu patku izvadite, a iz pleha odlijte suvišnu masnoću.
5.
Mlince skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i pomiješajte s preostalom masnoćom u kojoj se pekla patka.

Posluživanje
Patku narežite i poslužite s pripremljenim mlincima i salatom po želji.

Savjet
Kako vam koža patke ne bi izgorjela, nakon 1,5 sat pečenja prekrijte je aluminijskom folijom.

Domaća patka sa zagorskim mlincima – RRECEPT
Tagged on: